13/6/06

Ποδόσφαιρο: First (ever) Blood

Γενικά αυτή είναι μια καλή εβδομάδα για τους Αυστραλούς. Μετά από την εκδίκηση που πήραμε από τους Άγγλους, σήμερα είχαμε το πρώτο ματς για το Μουντιάλ. Η Αυστραλία ήταν γνωστή για το ρεκόρ της: 0 γκολ σε Μουντιάλ.

Όλο και όλο ένα 0-0 είχε καταφέρει να μαζέψει την τελευταία φορά που επιχείρησε να παίξει σε Μουντιάλ, το 1974 στη Γερμανία. 32 χρόνια μετά ήρθε η σειρά των socceroos να επανεμφανιστούν, αφού το ηλίθιο σύστημα της FIFA δεν δίνει θέση στην Ωκεανία αλλά υποχρεώνει το νικητή της ζώνης (ισόβια η Αυστραλία) να δώσει μπαράζ με τον πέμπτο της Λατινικής Αμερικής (φέτος ήταν η Ουρουγουάη.) Αυτό δεν πρόκειται βέβαια να αποτελέσει πρόβλημα για την Αυστραλία στο μέλλον, αφού εφ'εξής θα αγωνίζεται στην Ασιατική ζώνη, κάτι που πρόκειται να δώσει ώθηση στο ποδόσφαιρο της χώρας (είναι σημαντικό το να έχει περισσότερα παιχνίδια στα πόδια της η Εθνική απέναντι σε ομάδες που είναι πιο σοβαρές από την Ταϊτή και τη Σαμόα - και να μπορεί να πάρει 1 από τις 4 θέσεις της Ασιατικής ζώνης.)

Έτσι σήμερα με την Ιαπωνία είχε κάτι να αποδείξει: το ότι μπορεί να κερδίσει αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ότι επάξια βρίσκεται στο Μουντιάλ. Ότι δηλαδή δεν έφαγε τη θέση της Ουρουγουάης χωρίς λόγο. Επίσης, έπρεπε να δώσει χαρά σε όλους τους Ελληνοαυστραλούς αφού η παρέα του Ρεχάγκελ δεν τα κατάφερε να πάει στην Γερμανία. Κάτι πρέπει να έχουμε και εμείς να υποστηρίζουμε...

Το ξεκίνημα του ματς ήταν απογοητευτικό: 0-1 στο 26' με ένα γκολ των Ιαπώνων που φώναζε επιθετικό φάουλ. Δύο main tanks πάνω στον Schwarzer (τον φύλακα-άγγελο της εστίας μας) και πάρ'τον κάτω. 0-1, ο Αιγύπτιος δεν είδε τίποτα. Κοράκι.

Μετά από ανελέητο σφυροκόπημα της εστίας των Ασιατών, ο Cahill (χρυσή αλλαγή, μια βδομάδα έλεγα ότι αυτός θα μας σώσει) έριξε τη βόμβα του το 84' και μετά από άλλο ένα δικό του τέρμα στο 88' ήρθε η σειρά του Aloisi... ώπα, μισό:

Η ανακοίνωση του «τριφυλλιού»:
«Μετά το πέρας των ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβάλλονται όλοι οι προς απόκτηση ποδοσφαιριστές πριν από την μετεγγραφή τους, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποφάσισε να μην προχωρήσει στην ολοκλήρωση της μετεγγραφής του Αυστραλού ποδοσφαιριστή Τζον Αλοίζι».
πηγή: Athens Photo News

O Aloisi λοιπόν σφράγισε τη νίκη στα τελειώματα του ματς με ένα γκολ που ήταν αντίστοιχο του τι έκανε ο Καστίγιο στους ΑΕΚτζήδες στον τελικό του Κυπέλλου... ;)

Τώρα με μια νίκη εναντίον της Κροατίας η Αυστραλία (λογικά) σφραγίζει μια θέση στους 16. Φέρτε μας - φέρτε μας τη Βραζιλία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: