28/6/06

95' sinking south pacific dreams

Βλέποντας την Αυστραλία να χάνει στο 95' με το εύστοχο χτύπημα του Τότι, επιβεβαιώθηκε ο φόβος όλων: ότι αυτό το Μουντιάλ, ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά σε μια καταπληκτική χώρα με πολλές εκπλήξεις και δυνατά αουτσάιντερ, θα αμαυρωθεί δυστυχώς από τις αποφάσεις των διαιτητών. Η ατάκα του Guus Hiddink, προπονητή πλέον της Ρωσίας μετά την πορεία του προς τους 16 με τα καγκουρώ, είναι όλη η αλήθεια.

Πότε έχουμε δει σε μουντιάλ να βγαίνουν 3 κίτρινες κάρτες σε έναν παίχτη κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού; (Σίμουνιτς στο Κροατία - Αυστραλία 2-2) Ο Κοκού πήρε αγκαλιά και πέταξε κάτω τον αντίπαλό του και το πιο έξυπνο που μπορούσε να κάνει ο διαιτητής ήταν να τιμωρήσει αυτόν που τις έφαγε.

Το γκολ της Βραζιλίας κόντρα στην Γκάνα χτες ήταν όχι απλά offside, έκανε μπαμ. Σε όλα τα ματς βλέπεις τις φανέλες να υπερισχύουν του πάθους μικρών χωρών. Και κάθε φορά τα ίδια - βλέπεις ματς που παίζουν οι μεν με φανέλες adidas και οι δε με φανέλες marka mekapses και ξέρεις το αποτέλεσμα. Οι Ευρωπαϊκές ομάδες σε αυτό το μουντιάλ ακλόνητα φαβορί από την αρχή για να γεμίσουν τα γήπεδα και ήδη 6 στις 8 ομάδες που έμειναν είναι Ευρωπαϊκές (με τις άλλες δύο να είναι η Βραζιλία και η Αργεντινή.)

Γιατί ασχολούμαστε πια με το ποδόσφαιρο; Βλέπεις την Αυστραλία να το παλεύει και τα όνειρά της να διαλύονται στο ενενηνταφεύγα με ένα πέναλτι που είμαι σίγουρος πως αν το κέρδιζε ο Bresciano δεν θα το έδινε κανένας και ποτέ.

Στην Ιταλία η Ίντερ πάει για πρωτάθλημα αν υποβιβαστούν οι Μίλαν - Γιουβέντους (οι στάνταρ υπερομάδες) λόγω του σκανδάλου. Στην Ελλάδα ο Παναθηναϊκός ξεκινάει με +6 βαθμούς κάθε χρόνο, βλέπε ΟΦΗ. Οι σχέσεις του Ολυμπιακού με διάφορες ομάδες ελέγχονται. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πανηγύριζαν πέρυσι την ήττα της ομάδας τους που έστελνε τον Άρη στην Β' Εθνική.

Δεν υπάρχει δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο. Και η Εθνική μας όταν πήρε το Ευρωπαϊκό άφησε πολλούς να απορούν με την αδικία. Αλλά πλέον, όπως λένε οι Ιταλοί, conta solo vincere. Το μόνο που μετράει είναι η νίκη, τα πριμ, τα συμβόλαια. Και οι διαιτητές τινάζουν στον αέρα τα ματς και μετά αποσύρονται έχοντας ήδη καρπωθεί ένα σκασμό λεφτά. Και δεν τους ξαναβλέπουμε ποτέ.

Εμείς θα συνεχίσουμε να βλέπουμε μπάλα φανατικά γιατί είναι ένας τρόπος να περνάμε την ώρα μας ευχάριστα. Τα παιδιά θα συνεχίσουν να ανοίγουν ο ένας τα κεφάλια του άλλου επειδή ο πατέρας του τον έκανε γαύρο και όχι βάζελο. Και θα κοροϊδεύουμε όλους τους φλώρους που δεν ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Θα πληρώνουμε 60 ευρώ για το δικαίωμα να καθόμαστε στην ουρά για το εισητήριο. Οι ανώνυμες εταιρείες με τους πιο πιστούς πελάτες.

Και πάντα όσο βουτάνε οι σουπερστάρ, οι αμυντικοί θα φεύγουν με κόκκινες, πέναλτι, γιουχαϊσματα. Και θα απορούμε μαζί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: