24/6/06

Και ένα τυχαίο ηθικό δίλημμα...

Λοιπόν. Όλοι έχουμε μια δεδομένη άποψη για την έκτρωση. Εγώ τείνω προσωπικά προς το να είμαι υπέρ, αφού πιστεύω ότι είναι καλύτερο για ένα παιδί να μην γεννηθεί ποτέ παρά να γεννηθεί σε μια μονογονεεϊκή οικογένεια με μια μάνα 17 χρονών που ακόμα δεν έχει πατήσει στα πόδια της.

Και μετά ψάχνοντας τους "100 ανθρώπους" που είπα και πιο πριν, η λίστα περιλαμβάνει τον Al Gore (τον οποίο θα ευχαριστώ για πάντα για εκείνο το τσάμπα ταξίδι στη Φινλανδία) που δεν απάντησε ποτέ ευθέως στην ερώτηση αν "Θα πρέπει να εκτελούνται οι έγκυες γυναίκες;"

Έπαθα ένα σοκ. Έγκυες γυναίκες; Να τις εκτελούν; Πώς μπορούν; Και μετά σκέφτηκα ότι στην έκτρωση δεν σε ενδιαφέρει το έμβρυο. Εκεί όμως σου προκαλεί ένα σύγκρυο η εικόνα της έγκυας γυναίκας να σκοτώνεται.

Γιατί; Μήπως επειδή είναι a la carte η αντιληψή μας για την έκτρωση, όπως και για κάθε τι άλλο; Ευθανασία - πολύς κόσμος την υποστηρίζει σαν ιδέα, κανείς δεν το χώνεψε στο Million Dollar Baby. Affirmative action μέχρι να χάσεις εσύ τη δουλειά εξαιτίας της. Και τόσα άλλα πολλά.

Τελικά, θα πρέπει να εκτελούνται οι έγκυες; Ή να γεννάται το παιδί και μετά; Και το παιδί τι θα απογίνει;

Θα αναπαυτώ πάνω στο γενικό όχι στη θανατική ποινή και θα κοιτάξω αλλού. Βαρύ το δίλημμα (αν έχετε κάτι καλύτερο να συμπληρώσετε... ελεύθερα!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: