10/6/06

Βραβείο Καλύτερης Αφίσας

Απονέμεται σε ανώνυμο/ανώνυμη που κόλλησε την εξής αφίσα στην αφετηρία των λεωφορείων 036 και 407 στον σταθμό Κατεχάκη.



Είναι η πρώτη φορά που βλέπω κάποιον να διαμαρτύρεται στην Αθήνα για το πόσος κόσμος πληρώνεται από τον έλληνα φορολογούμενο χωρίς να παράγει το αντίστοιχο έργο. Για το πώς το Δημόσιο είναι ο #1 εργοδότης με μεγάλη διαφορά και ο ουραγός στην παραγωγικότητα (επίσης με μεγάλη διαφορά).

Η συγκεκριμένη αφίσα με έκανε να συγκινηθώ. Βέβαια, το γεγονός ότι μάλλον θα κάνω πολύ καιρό να δω άλλη με ξενέρωσε λίγο. Γιατί στην Ελλάδα είσαι δεξιός, χουντικός και σκατοφασίστας αν τολμήσεις να πεις ότι το κοινωνικό μας κράτος βουλιάζει εν μέρει εξαιτίας των βολεμένων σε δημόσιες υπηρεσίες, ΔΕΚΟ και ΝΠΔΔ. Προοδευτικός, άνθρωπος και αριστερός είσαι μόνο αν απαιτήσεις η ΕΡΤ να προσλάβει άλλους 4.000 υπαλλήλους για να καλύψει ανάγκες που δεν υπάρχουν και αν απαιτήσεις να μονιμοποιηθούν όλοι όσοι μπήκαν στο δημόσιο να καλύψουν εποχικές ανάγκες λόγω Ολυμπιάδας.

Να μην πω τι είσαι αν αμφισβητήσεις το δικαίωμα (!) του δημόσιου υπάλληλου να παίρνει εκατομμύρια δραχμές σε "εφάπαξ" όταν συνταξιοδοτείται στα 50, του ταμία στα ΚΕΠ και στις τράπεζες να μην δουλεύει απόγευμα για να εξυπηρετούνται όσοι εργάζονται το πρωί και του μεγαλοδημοσιοϋπαλλήλου να παίρνει 3000 ευρώ σύνταξη για να μοιράζει παιχνίδια στα εγγόνια του όταν την ίδια στιγμή υπάρχουν γέροι στα νησιά που αργοπεθαίνουν με τα ψίχουλα του τέως ΟΓΑ και άνθρωποι που δουλεύουν σε πιο σκληρές δουλειές από τα γραφεία του δημοσίου και παίρνουν μισθούς κυριολεκτικά "της πείνας".

Έτσι, βεντούζα που λέει και ο εθνικός ήρωας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: