5/7/06

Μου φάγανε το μπιφτέκι μου (cry baby)

Ξυπνήσαμε όλοι σήμερα ακούγοντας στο CNN να λένε για μια χώρα της Αφρικής που αποβλήθηκε από την FIFA λόγω του κρατικού παρεμβατισμού στο ποδόσφαιρο της χώρας. "Αμάν πια αυτοί στο Τόγκο, δεν μπορούν να τρέξουν ούτε μια ομοσπονδία" σκεφτήκαμε και αλλάξαμε πλευρό. Μετά όταν είπαν για Γκαγκάτση ανοίξαμε τα μάτια γαρίδα. Επιτέλους, έφυγε από την ΕΠΟ. Όχι ρε μαλέα, για την ΕΠΟ μιλάνε. Η Ελλάδα αποβλήθηκε...

Δεν είναι η πρώτη φορά που μας απειλεί η FIFA με αποκλεισμό εθνικής ομάδας, συλλόγων και προσωπικού (διαιτητές π.χ.) από τις διεθνείς διοργανώσεις. Η τελευταία φορά που τη γλιτώσαμε ήταν το 2001 επί κυριαρχίας πράσινου ήλιου όταν ο Λιάνης είχε αρπαχτεί με την διοίκηση της ΕΠΟ. Απλά είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται πλέον ως απόφαση ότι η Ελλάδα δεν δικαιούται να παίξει στα προκριματικά του Euro και οι ομάδες μας σε Champions League και UEFA. Ναι, και η Λάρισα στο Ιντερτότο (καραμέλα έγινε το άτι.)

Η τωρινή απόφαση βασίζεται σε έναν νόμο που αλλάζει τον τρόπο εκλογής του Προέδρου της ΕΠΟ. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού (υπό το Υπουργείο Πολιτισμού) Γιώργος Ορφανός (πρώην στέλεχος του ΠΑΟΚ) αποφάσισε ότι αντί να ψηφίζουν οι ποδοσφαιρικές ενώσεις (π.χ. Αθήνας, Πειραιά, Αχαϊας, Σάμου (ftw), Δωδεκανήσου κλπ) θα ψηφίζουν στο εξής όλα τα ποδοσφαιρικά σωματεία της χώρας (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Αγία Παρασκευή, Πυθαγόρας Σάμου, Α.Ο. Λίνδος, Άνω Κωλοπετεινίτσα κτλ.)

Αυτό σίγουρα θα έκανε πιο δημοκρατική τη διαδικασία ανάδειξης της ηγεσίας της χώρας. Άρα θα ήταν δυσκολότερο να επηρεάσεις το εκλογικό σώμα. Τι πιο φυσικό λοιπόν από τον άλλον player της ιστορίας, τον Βασίλη Γκαγκάτση, πρόεδρο της ΕΠΟ, να τσαντιστεί. Από τότε ξεκίνησε μια άνευ προηγουμένου κόντρα που κατέληξε στην ανακοίνωση της FIFA, αφού είχε αναλάβει και τον ρόλο του νηπιαγωγού σε πρόσφατη συνάντηση ανάμεσα στη διεθνή και την ευρωπαϊκή ομοσπονδία (UEFA) και τους Γκαγκάτση, Ορφανό.

Το πιο πρόσφατο επεισόδιο της κωμικής σειράς;
Σχετικά με το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης, παραδέχτηκε ότι αυτός ενημέρωσε τη FIFA, ως όφειλε, ο υφυπουργός τόνισε:

«Αυτό το 'όφειλε'; Πού το όφειλε; Πρέπει να ειπωθούν κάποιες αλήθειες. Μπροστά στον πρόεδρο της ΕΠΟ, ο κ. Μπλάτερ είπε ότι αυτά που περιλαμβάνονται στο νόμο δεν τον ενοχλούν.

Δηλαδή ο πρόεδρος της ΕΠΟ ζήτησε από την FIFA να αποβάλλουν την Ελληνική Ομοσπονδία. Ο πρόεδρος της FIFA από την πλευρά του ξεκαθάρισε ότι θεωρεί ότι το όλο πρόβλημα είναι μια προσωπική βεντέτα και όχι ένα εκτεταμένο πρόβλημα. Και να φανταστείτε ότι ο άνθρωπος δεν ξέρει και ελληνικά.

Η συμβουλή του dreamport προς όλους: Για να παίξει και η ρουφιάνα η Λάρισα Ιντερτότο και για να μην ψηφίσουν μαζικά ΠΑΣΟΚ την επόμενη δόση (γιατί οι ΠΑΣΟΚτζήδες ξέχασαν σήμερα το 2001 και έκαναν τους σταυροφόρους με το ΚΚΕ παραδίπλα να παραπονιέται για τον οικονομικό ιμπεριαλισμό της FIFA) παραιτηθείτε και οι δύο και αφήστε ανθρώπους χωρίς προσωπικά κόμπλεξ να τρέξουν το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό.

Αλήθεια. Δεν με ενδιαφέρει ποιος έχει άδικο. Με ενδιαφέρει που διασυρθήκαμε στα γενέθλια του Euro 2004 και που ο Ζε Ρομπέρτο θα έχει ήδη σκίσει την πρόταση του Ολυμπιακού γελώντας με το τοπ μόντελ που τά'χει μαζι του. Όπως και ο Σαβιόλα του Παναθηναϊκού.

Δεν με απασχολεί και το πως θα εκλέγεται ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Ας βγει και ο Ταμπάκης. Σκασίλα μας. Αυτό που με πειράζει είναι να βγαίνει ένας υφυπουργός Αθλητισμού και να λέει θα σας κόψω την επιχορήγηση, αλλά θα βρούμε λύση για την Εθνική. Η οποία δεν θα υπάρχει σε κάποιο νομοσχέδιο. Και έναν πρόεδρο της ΕΠΟ να καταστρέφει το ελληνικό ποδόσφαιρο καρφώνοντάς το στην FIFA.

Grow up boys.

Δεν υπάρχουν σχόλια: