3/7/06

Το κουνέλι σώθηκε, πάει το στιφάδο...

Παρακολουθούσαμε με αγωνία (;) την τύχη του Toby, ενός συμπαθέστατου κουνελιού το οποίο κινδύνευε να μαγειρευτεί (μια ψιλοαναμενόμενη μοίρα) αν ο ιδιοκτήτης του δεν έπαιρνε $50000 από τους χρήστες του κυβερνοχώρου. Όμως, μια απρόσμενη τροπή άλλαξε τα δεδομένα και έτσι το κουνέλι σώθηκε.

Η όλη απάτη φιλοξενείται στο www.savetoby.com. Το θέμα είναι ο Toby, ο οποίος έγινε το όχημα 2 Αμερικανών (προφανώς) φοιτητών προς τον πλούτο, αφότου τον βρήκαν οπώς υποστηρίζουν έξω από το σπίτι τους και τον φωτογράφισαν αγκαζέ με κατσαρόλες και πιάτα. Επίσης κυκλοφόρησαν και πλήθος προϊόντων με την φωτογραφία του, ενώ οι συνταγές που προτείνουν ξεκινούν ως εξής: "κόβετε τον Toby σε μικρά κομματάκια..."

To συνολικό ποσό που απεκόμισαν φέρεται να είναι στα 28 χιλιάδες δολάρια, χωρίς να συνυπολογίζονται τα κέρδη από την πώληση της ιστοσελίδας τους στην εταιρεία που διαχειρίζεται το bored.com.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι το site είναι ένα φιάσκο. Όμως όπως και να έχει, κάποιος έβγαλε αρκετά λεφτά με αφορμή ένα κουνέλι. Και έκανε και τις φιλοζωϊκές οργανώσεις της Αμερικής πολύ θυμωμένες, σε τέτοιο βαθμό που μέχρι και το NBC είχε θέμα του κεντρικού του δελτίου για τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα καταδικάζοντας την ωμή παραβίαση των δικαιωμάτων του Toby.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η PayPal να κλείσει το λογαριασμό που χρησιμοποιούσε το savetoby.com να αποκομίσει λεφτά.

Φαντάζομαι ότι τουλάχιστον τα γαϊδούρια θα του πάρουν ένα χλιδάτο κλουβί για να τον ευχαριστήσουν...

Save Toby: [επίσημο site] [wikipedia]

Δεν υπάρχουν σχόλια: