9/7/06

Προσοχή, παιδάκια!

Περνώντας χθες τα χαράματα από την Λεωφόρο Ποσειδώνος είδαμε μια καταπληκτική ταμπέλα στο Παλαιό Φάληρο. Προσκαλούσε τους οδηγούς να πηγαίνουν πιο σιγά γιατί τον δρόμο περνούσαν παιδάκια.

Πινακίς αρ. Α'

Τι περιμένε τα παιδάκια που θα πήγαιναν να περάσουν; Λοιπόν. Αν εξαιρέσουμε τις 3 λωρίδες της ανόδου οι οποίες μάλιστα προέρχονται και από στροφή και στο σημείο δεν υπάρχει ούτε φανάρι ούτε κάποιος "σοβαρός λόγος" να σταματήσουν τα αυτοκίνητα, αν εξαιρέσουμε τις 2 μπαριέρες (από τις μεγάλες των Εθνικών Οδών) στη μέση του δρόμου για να σιγουρευτείς ότι ΔΕΝ θα περάσει πεζός (ή αυτοκίνητο) το δρόμο και τις άλλες 3 λωρίδες της καθόδου που επίσης προέρχονται από στροφή, τότε μιλάμε για την τέλεια διάβαση παιδιών.

Ωχού μωρέ, σε μια πινακίδα κόλλησες;

Όχι. Απλά δεν έχει σκεφτεί κανένας ότι αυτές τις πινακιδούλες τις έχουμε για έναν συγκεκριμένο σκοπό. Να τις βάζουμε όπως αρμόζει για να βοηθήσουμε την κυκλοφορία στο δρόμο. Και για παράδειγμα, πάλι στην παραλιακή, πηγαίνοντας με 80 βλέπαμε από απόσταση ότι απαγορεύεται η αριστερή στροφή για να πλησιάσουμε στα 15 μέτρα και να δούμε ότι εννοούσε μόνο για τα φορτηγά έχοντας την σήμανση 3.5 Τ με αυτοκόλλητα της πλάκας.

Στα 200 μέτρα μια άλλη πινακίδα έλεγε το ίδιο πράγμα με την εικόνα ενός φορτηγού.

Πινακίς αρ. Β'



Χαίρε ω χαίρε Ελευθεριά. Εδώ βλέπουμε τα αποτελέσματα της πολιτικής Βερελή στο Υπουργείο Μεταφορών του τόπου. Η Αθήνα όχι μόνο απέκτησε αεροδρόμιο, αλλά έχει και οδικό δίκτυο που το υποστηρίζει και - όπως είπε και η silly blonde στο MSN - "είναι πια μια σφαίρα, πας παντού από παντού." Ελ. Βενιζέλος όπως λέμε νέα Ρώμη, αλλά ακόμα και εκεί θα έχουν την καλωσύνη να δείξουν ΜΙΑ ταμπέλα στον τουρίστα τη φορά.

Πινακίς Αρ. Γ'



Ονειροδρόμιο. 140 χρόνια στηρίζουμε εσάς, τους αφανείς ήρωες, που βοηθάτε αυτή τη χώρα (αφού πήρατε όλοι δάνεια από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και ναυαγήσατε.)

2 σχόλια:

Manos είπε...

Μη γελάς, εγώ εκεί έμαθα να περνάω το δρόμο και μου χρησίμευσε πολύ κόντρα στα ασθενοφόρα του NHS.

Manos είπε...

Αν εννοείς ότι σου παρείχε την εκπαίδευση για το πως να τη γλιτώσεις όταν σε έχει πατήσει ήδη το αυτοκίνητο, τότε ναι, η ελληνική πολιτεία και ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου (εκτός από το να βάζει υπό την αιγίδα του το Holiday on Ice) έχει μεριμνήσει για την κυκλοφοριακή αγωγή των πολιτών :Ρ