10/7/06

Ζήσε τον μύθο σου στο Athens...

Δύο τσάντες στον ώμο. Η μία γεμάτη ρούχα για τρεις ημέρες, η άλλη με το Playstation 2. Μην ρωτάτε γιατί. Κατέβηκα από το τρόλει στο Σύνταγμα και είπα να ζήσω τον μύθο μου στην Ελλάδα. Μπλουζάκι Ιρλανδίας, σίγουρα κάποιος θα είπε "όχι, έτσι μοιάζουν οι Ιρλανδοί, τους είχα δει το 1973 όταν ήμουν στην εξορία και έκανα ταξιδάκι στο Μπέλφαστ για να βρω τον Gerry Adams και να συζητήσουμε τα της μεταπολίτευσης."

Το Σύνταγμα γεμάτο τουρίστες. Ανθρώπους κάθε ηλικίας και κάθε φυλής να ζητάνε τη δροσιά της Coca-Cola στα περίπτερα με το καινούργιο design. Every Leader has a story. Ωραίο σλόγκαν για τσιγάρα που το κύριο target group τους είναι οι οικοδόμοι και οι ταξιτζήδες. Και το πρώτο πράγμα που μαθαίνει ο τουρίστας για την ελληνική καπνοβιομηχανία κατεβαίνοντας από το Χ95 είναι τα Leader.

Σήμερα υπήρχε και μια διαφορετική ομάδα ανθρώπων στο κέντρο. Σύσσωμο το πολεμικό ναυτικό της Ινδίας παρέλασε στα μαγαζιά της Ερμού και της Πανεπιστημίου. Αν δεν είχα ακούσει ειδήσεις θα νόμιζα ότι κάνανε λάθος και αντί να μπουκάρουν στο Γιβραλτάρ για εκδίκηση πέσανε πάνω στον Πειραιά.

Στο Virgin Megastores επίσης διόρθωσα μια ιστορική αδικία: κάποιοι άσπλαχνοι είχαν αφήσει το σκορ στο 3-1 υπέρ της Γερμανίας στο ματς Γερμανία - Αργεντινή. Φρόντισα να βάλω 2 γκολ για τους λατινοαμερικανούς και μετά σκέφτηκα: "δεν έχεις δικαίωμα να αλλάξεις την ιστορία αδερφέ." Πήρα τον Καν και έριξα το 4ο. Απίστευτα γραφικά και ο Κλίνσμαν στα κάγκελα.

Στη συνέχεια πήγα στο διπλανό net cafe. Ένα μέρος που έβριθε από τουρίστες που διάβαζαν τα mail τους. Κοίταξα και την χρέωση: 2 ευρώ το πρώτο μισάωρο, 3 ευρώ η πρώτη ώρα και από εκεί και πέρα 50 λεπτά κάθε 10λεπτο. Και στη διαφήμιση: έχουμε και DSL! Ρώτησα πόσο ήταν το "special student rate"... 2,40 ευρώ η ώρα.

Όχι, ευχαριστώ. Πήγα στην Ιπποκράτους με 1,5 ευρώ την ώρα. Καλή φάση.

Παίρνω τις τσάντες μου και γυρνάω. Αρκετός μύθος για μια μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: