21/10/06

Aleksey Vagner - Ένας νέος αστικός μύθος

Υπό κανονικές συνθήκες κανένας δεν θα ασχολείτο με ένα κοινό βιογραφικό σημείωμα που έστειλε ένας τελειόφοιτος του Yale στην UBS για μια θέση σχετικά με τραπεζικές επενδύσεις. Ή κάτι τέτοιο, πάντα είχα τον amabilis να μεταφράζει τα LSEίτικα. Μέχρι που έστειλε ένας Ουζμπεκοαμερικάνος το δικό του βιογραφικό σημείωμα, σε χαρτί και βίντεο, και πήρε τα 15 λεπτά (ή τα 15 εκατομμύρια clicks) διασημότητάς του.

Εγώ τον πέτυχα τυχαία στο Facebook ενός φίλου. Και πήγα στην [Wikipedia]. Ο τύπος λοιπόν μετά από κανά δίωρο μελέτης αποδεικνύεται να είναι ο Aleksey Vagner (γεννημένος Garber,) φοιτητής του Yale. Έστειλε όντως ένα βιογραφικό σε μερικές εταιρείες που ασχολούνται με το investment banking, ισχυριζόμενος ότι μεταξύ άλλων είναι πρόεδρος μιας [επενδυτικής εταιρείας] και μιας [φιλανθρωπικής οργάνωσης]. Στο συνοδευτικό [βίντεο] κάνει την ηγετική του εμφάνιση, δίνοντας συμβουλές για την επιτυχία και σημειώνοντας μερικά αθλητικά επιτεύγματα στο τένις, τον χορό, το καράτε και την σύνηθη ρουτίνα με τα βάρη στο γυμναστήριο.

Ο Aleksey είχε ιστορικό στον τομέα της υπερβολής - όταν ήταν ακόμα πρωτοετής, έγραφε πολλές φορές για τα "κατορθώματά" του σε πανεπιστημιακά έντυπα. Σε ένα από αυτά είχε ισχυριστεί ότι είναι ο ένας από τους τέσσερις ανθρώπους που έχουν άδεια χειρισμού πυρηνικών αποβλήτων στο Connecticut, μια από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, και ότι ο Δαλάι Λάμα του είχε γράψει συστατική επιστολή.

Μετά την κυκλοφορία του βιογραφικού στο Διαδίκτυο, έχει απειλήσει τις εταιρείες με μήνυση σχετικά με την διαρροή των προσωπικών του δεδομένων. Όμως η αλήθεια είναι ότι χωρίς τη διαρροή δεν θα είχε καταφέρει ποτέ να μπει στο Time.

Σίγουρα είναι μια περίπτωση ανθρώπου άξια προσοχής. Υποκλινόμαστε στην καφρίλα του - όμως αμφιβάλλουμε για το αν θα καταφέρει να πιάσει δουλειά.

1 σχόλιο:

Manos είπε...

Είναι αδύνατον να αναφερθεί κανείς στον Aleksey "Impossible is an opinion" Vayner χωρίς με την ίδια ανάσα να μιλήσει και για την ιέρεια του lifestyle, τη μαθητευόμενη στη Citigroup κα. Lucy Gao (ναι ναι ΓΚΑΟ ήταν ο πατέρας - αυτή προφανός θα είναι ΓΚΑΟΥ).

Λεπτομέρειες και υλικό εδώ
http://www.lucygao.blogspot.com/