15/10/06

Κάλπες 2006: Χρήσιμα συμπεράσματα...

Νικητές αυτών των εκλογών ήταν ο Ολυμπιακός, ο Τσίπρας και ο "...τον (...) τον Λαλιώτη." Αλλά ας δούμε αναλυτικά τι μας προσφέρουν τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών, για να δούμε και το τι μπορεί να μας επιφυλάσσει και το πρωί.

Το Φαινόμενο Τσίπρα
Τα exit polls και τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν έναν μέχρι χθες άγνωστο άνθρωπο, τον Αλέξη Τσίπρα, να έχει καταφέρει να πάρει πάνω από 10% στον Δήμο Αθηναίων. Ο Τσίπρας, στηριζόμενος από το Συνασπισμό, έκανε μια πολύ έξυπνη καμπάνια που θυμίζει σε πολλά σημεία τις προσπάθειες άλλων υποψηφίων του Συνασπισμού (βλέπε Σταθόπουλο στην Αγία Παρασκευή) με ανάλογα αποτελέσματα.

Σίγουρα όλοι νιώθουμε χαρά, ότι και να ψηφίσαμε και να ψηφίζουμε, βλέποντας το επιτελείο του γεμάτο χαμόγελα. Άντε, μπας και όντως ήρθε η ώρα να μην είναι πανηγύρι του δικομματισμού και η τοπική αυτοδιοίκηση.

Ολυμπιακός - Αγραπίδης 73-37

Ο Παναγιώτης Φασούλας σκάει με το ύψος των 2,13 μ. στο εκλογικό του κέντρο και από πίσω αντί για Vangelis ακούγεται το ρεμίξ του ύμνου του Ολυμπιακού. Μια απόδειξη ότι μπορεί να φωνάζουμε ότι θέλουμε την πολιτική μακριά από τον αθλητισμό, όμως ο αθλητισμός άμα θέλει λύνει και δένει στην πολιτική. Καλή επιτυχία Πάνι, ελπίζω να είσαι όσο αποδοτικός ήσουν και όταν τάιζες τα καλάθια με καλάθια.

Ψωμιάδης. The man. The legend.
Αυτός ο άνθρωπος έχει ισόβιο συμβόλαιο με την Νομαρχία Θεσσαλονίκης. Τέλειωσε. Ο λαός τον γουστάρει, αυτός γουστάρει τον λαό με τη σειρά του και όταν ο Καρατζαφέρης περιορίζεται στο 7%, δείχνει ότι μάλλον δεν φταίει κάποια περίεργη ακροδεξιά στροφή. Εύγε.

Boutaris Wines, inc.
Παπαγεωργοπουλος Βασιλειος Νικητα (ΝΔ) 43,11
Μπουταρης Ιωαννης Στυλιανου 18,81 (Ανεξάρτητος)
Αραπογλου Χρυση Ανεστη 18,51 (ΠαΣοΚ)
Στο 6,62% των ψήφων

Αν (αν) ο Παπαγεωργόπουλος πέσει κάτω από το 42 και ο Μπουτάρης κρατηθεί μπροστά από την Αράπογλου, θα πέσει πολύ γέλιο στον Β' γύρο. Και πολύ κρασί. (Αλλά μάλλον δεν παίζει.)

Χάρρυ Κλυνν (Ανεξάρτητος με στήριξη ΝΔ στην Καλαμαριά)
Δεύτερος προς το παρόν (7% των αποτελεσμάτων) πίσω από τον υποψήφιο του ΠαΣοΚ που έχει μαζέψει 45%. Το χιούμορ δεν κέρδισε τις εκλογές στην Καλαμαριά. Κρίμα, γιατί ο Χάρρυ έχει αποδείξει πως εκτός από γέλιο βγάζει και δουλειά. Για να δούμε τι θα γίνει εδώ.

Σιδέρης
Για να χάσει η ΝΔ τις εκλογές στην Αγία Παρασκευή πρέπει να γκρεμίσει φούρνος. Αφού ο Σταθόπουλος θέλει σαν τρελλός να χάσει ο Γιαννακόπουλος. Δείχνει ωραίο το πράσινο δίπλα στο όνομά του. Και ο Σιδέρης μπορεί να πανηγυρίζει (και εγώ να ξυπνάω πάλι από τις 7 το πρωί.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: