18/9/06

Διαγράψτε τον

Ιλχάν Αχμέτ. Βουλευτής της Ν.Δ. στην Ροδόπη. Εθεάθη για πολλοστή φορά στο πλευρό του Ερντογάν να κλαίγεται για την κακομεταχείριση της "τούρκικης" μειονότητας στην Δυτική Θράκη.

Όταν άλλοι ξηλώνονται από τα κόμματά τους για ψύλλου πήδημα, ένας κύριος που παρίσταται σε συνεδριάσεις της τουρκικής Βουλής, υποδέχεται ως σωτήρα τον Ερντογάν σε ελληνικά χώματα και δεν ντρέπεται να αυτοπροσδιορίζεται ως Τούρκος, είναι όχι μόνο μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αλλά ντύνει με τα χρώματα μιας παράταξης που θέλει να λέγεται κεντροδεξιά (με το Ζήτω η Ελλάδα στον ιδρυτικό της ύμνο) τα ανθελληνικά επιχειρήματά του.

Να το τι έγινε στο συνέδριο που πήγε ο Ιλχάν:
Μιλώντας σε διεθνές συνέδριο που διοργάνωσαν στην Κωνσταντινούπολη μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε την Ελλάδα να σεβαστεί τα δικαιώματα της μειονότητας στη Θράκη και να αναγνωρίζει την εκλογή του μουφτή, απειλώντας σε αντίθετη περίπτωση με αντίποινα.

«Εάν η Ελλάδα θέλει να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα των μειονοτήτων στην Τουρκία και έχει προσδοκίες γύρω από αυτό το ζήτημα, θα πρέπει και εκείνη να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της» δήλωσε ο κ. Ερντογάν στη συγκέντρωση.

Και κανένας δεν κουνιέται μην τυχόν και χάσει μια χούφτα ψήφους.

Όχι, δεν σας αναγνωρίζουμε και τον μουφτή όταν οι συμπατριώτες μας στην Πόλη φοβούνται ακόμα να αυτοπροσδιοριστούν. Δεν θα σας επιτρέψουμε να μας λέτε ότι σας χρωστάμε και από πάνω όταν μια Τουρκάλα λίγο έξω από την Κωνσταντινούπολη πέρυσι μου ψιθύρισε στο αυτί ότι είναι Ορθόδοξη επειδή φοβόταν μην το ακούσει κάποιος εκεί γύρω.

Ειδικά όταν πάω να δώσω το μηχανογραφικό και βλέπω ολόκληρη κατηγορία για την μουσουλμανική μειονότητα Θράκης, όταν έχετε το τζαμί σας, θέση στο κοινοβούλιό μας, τα δικά σας ΜΜΕ, το δικό σας τουρκικό προξενείο που δεν του απαγορεύει κανείς να δημοσιεύσει ότι θέλει. Αν δεν νιώθετε Έλληνες, ο δρόμος ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα.

Πάρτε και μια φωτογραφία του να τον χαίρεστε. Και αν γουστάρετε, φτιάξτε και δικό σας κόμμα. Όμως εγώ ντρέπομαι για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας και όποιου κόμματος αφήνει τα μέλη του να προβαίνουν σε τέτοιες δηλώσεις. Δεν γίνεται ο Τσιτουρίδης να την πληρώνει έτσι άδικα και ο Ιλχάν να κάνει ότι θέλει.

1 σχόλιο:

Griz είπε...

Η παράγραφός σου αυτή με κάλυψε απολύτως: "βλέπω ολόκληρη κατηγορία για την μουσουλμανική μειονότητα Θράκης, όταν έχετε το τζαμί σας, θέση στο κοινοβούλιό μας, τα δικά σας ΜΜΕ, το δικό σας τουρκικό προξενείο που δεν του απαγορεύει κανείς να δημοσιεύσει ότι θέλει" .
Καθώς μένω στην Ξάνθη βιώνω τη συνύπαρξη των μουσουλμάνων με τους "δικούς μας" .. Κάθε συνοικία σχεδόν με το τζαμί της και οι υπόλοιποι να ακούμε τις προσευχές τους καθημερινά πολλάκις καθώς χρησιμοποιοποιούν μεγάφωνα και ακούγονται πολύ δυνατά ..
Πολύ φοβάμαι ότι έχουν αρκετά περισσότερα δικαιώματα από ότι οι συμπατριώτες μας στην Πόλη .. και αυνεχίζουν να απαιτούν προκλητικά.