11/9/06

Adagio for Strings 2006: 3 πράξεις και ένα ποίημα

Ότι καλύτερο στο Winamp για να ασχοληθώ με την καλύτερη μορφή πολιτικής που έχει γνωρίσει το Σύμπαν μας, την Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ακριβώς απέναντι, το περίπτερο ενός "ενωτικού" ψηφοδελτίου (δηλαδή, ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ και ένας που είχε μαζέψει 716 ψήφους το 2002,) λίγο παρακάτω αυτό του "ανεξάρτητου" (δηλαδή, αυτουνού που απέρριψε το ΠΑΣΟΚ και τώρα ξαναπήρε το βάπτισμα του Συνασπισμού) και πιο πέρα του Δημάρχου (που ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία μερικούς μήνες μετά από τους υπόλοιπους.

Πράξη 1η: Ο χαρακτήρας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Μετά από μια σύντομη έρευνα στις Δημοτικές - Νομαρχιακές Εκλογές του 2002, διαπιστώσαμε τα κάτωθι:

Α) Όσο και να browsάρεις τα αποτελέσματα των Εκλογών στο Υπουργείο Εσωτερικών, δύσκολα θα βρεις έστω και έναν Δήμαρχο που δεν υποστηρίχθηκε από ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ.
Β) Σε όσους Δήμους είδα, ο χαμένος της δεύτερης Κυριακής ήταν και πάλι υποψήφιος ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ.

Το Α και το Β οδηγούν στο ασφαλές συμπέρασμα ότι κανένας σχεδόν δεν μπαίνει στον κόπο να εξετάσει τις προεκλογικές εξαγγελίες και τα πρόσωπα στις εκλογές των ΟΤΑ. Η συντριπτική πλειοψηφία ψηφίζει ότι ψηφίζει και στις Εθνικές εκλογές. Μόνη εξαίρεση η υποψηφιότητα Καρατζαφέρη στην Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιά, όπου εκεί έβγαλαν το άχτι τους απέναντι στο τζιπ...

Πράξη 2η: Οι υποψήφιοι

Ποιοι είναι αυτοί οι υποψήφιοι δήμαρχοι; Copy-paste από τα πρώτα αποτελέσματα που βρήκαμε στο google και στο in:
Είναι μέλος της Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αγ. Παρασκευής και εξελέγη πρώτος στις εσωκομματικές διαδικασίες για την ανάδειξη αντιπροσώπων – συνέδρων για το τελευταίο Συνέδριο του κόμματος.

Είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας από το 1990. Έχει διατελέσει μέλος
των ΟΚΕ Μεταφορών – Επικοινωνιών και Οικονομικών, καθώς και της Γραμματείας
Τεκμηρίωσης και Διαφάνειας του κόμματος.

Διετέλεσε γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας και υπήρξε υποψήφιος Βουλευτής στο Νομό.

Του τελευταίου δεν θα μπορούσαμε να μην βάλουμε μια φωτογραφία να τον χαρείτε.

Εδώ βλέπετε τον υποψήφιο Δήμαρχο Καλαμάτας. Ούτε για 5 δευτερόλεπτα να βγάλει ο γιος μια φωτογραφία με το N-Gage δεν προλαβαίνει να αφήσει το τηλέφωνο από το αυτί του. Ψηφίστε τον.

Πράξη 3η: Οι προεκλογικές ομιλίες
Στάθηκα λίγο σήμερα σε μια συγκέντρωση υποψηφίου του ΚΚΕ. Άκουγα την ομιλία: ιδιωτικά πανεπιστήμια, Λίβανος, Ισραήλ, ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ένωση, easyJet... ό,τι θες. Ούτε λέξη για ζητήματα της πλάκας όπως το πεζοδρόμιο του δρόμου μας, τις λακούβες, τα κολωνάκια, τις μονοδρομήσεις, το Κολυμβητήριο... Τουλάχιστον ούτε λέξη στα πρώτα 30-40 λεπτά. "Ψηφίστε με να στείλετε μήνυμα στην εξουσία" έλεγε και ξαναέλεγε.

Γενικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο ιδανικότερος χώρος για να βγάλει ο καθείς την όρεξή του για να γίνει πολιτικός, άρχων, ηγέτης, ήρωας. Καταλαβαίνεις αν ένας φίλος σου έχει μπει σε ψηφοδέλτιο δημοτικού συνδυασμού από τον τρόπο που περπατάει στον δρόμο. Και ας μην βγει ποτέ του τίποτα και πουθενά.

Και το ποίημα.
Χέσε ψηλά,
κι αγνάντευε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: