9/9/06

Δύο ναυάγια στον Πειραιά

Πολύ συζήτηση έγινε πέρυσι για τα περίφημα μέλη του Ολυμπιακού. Ενιαίος και Δημοκρατικός Ολυμπιακός από τη μία, ο Κόκκαλης μας πίνει το αίμα από την άλλη. Η δικιά μου κάρτα μέλους πάντως μία μόνο εντύπωση μου άφησε: ότι μου αγοράζει (κάπως ακριβούτσικα) το δικαίωμα να κάθομαι στην ουρά (είτε την πραγματική είτε την ψηφιακή) μπας και βρω ένα εισητήριο για τον "Ναό" του Ολυμπιακού, λες και ένας πραγματικός Ναός θα χώραγε μόνο 33.000 κόσμο αν μπορούσε να χωράει 80.

Ήμουν ένας από τους πολλούς λοιπόν που αποφάσισαν να μην ξαναχρεώσουν τη Visa τους με τα 60 ευρώ. Από αμέλεια, από λήθη, από οτιδήποτε. Κάποιοι όμως, προφανώς πιο κοντά στο σύλλογο από ότι ο φίλαθλος του καναπέ που σας απευθύνεται, ανανέωσαν κανονικά τη συνδρομή τους. Και είδαν στα ματς με ΠΑΟΚ και Βαλένθια με έκπληξη να συμβαίνει το μεγαλύτερο ατόπημα της προεδρίας του Κόκκαλη.

Εισιτήρια μπορούσαν να αγοράσουν ΚΑΙ τα μη μέλη.

Σε ένα γήπεδο με ούτως ή άλλως περιορισμένες θέσεις λοιπόν και σε δύο αγώνες που δεν είναι ματσάκια κυπέλλου με τον Άγιο Δημήτριο και τον Εθνικό Αστέρα (ειδικά αυτός με τη Βαλένθια,) οι πιστοί του Ολυμπιακού είδαν να καταργείται το μοναδικό ουσιαστικό προνόμιο του να είσαι μέλος. Η προτεραιότητα στα εισιτήρια.

Και μετά πείτε μου με τι ψυχή θα πάνε να πληρώσουν 60 ευρώ του χρόνου (και άλλα 70 για τη φανέλα.)

Και πάμε πίσω στα ναυάγια για να αναφερθώ στην περίπτωση του προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Φίλων Ολυμπιακού (ΠΕΦΟ), του Κωνσταντίνου Ν. Μπαρμπή, τέως καθηγητή παραρτήματος Αμερικανικού Πανεπιστημίου στην Ελλάδα (βρωμάει La Verne η υπόθεση αλλά δεν έχουμε δει ποτέ ποιο Πανεπιστήμιο εννοεί, και το "παραρτήματος" είναι ένα σκέτο "παρ." στα δελτία τύπου της ΠΕΦΟ,) επίτιμου προέδρου του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και υποψήφιου με το ΛΑ.Ο.Σ. στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Ναι, και μέλος του Δ.Σ. του Ολυμπιακού.

Όπου ΠΕΦΟ διαβάστε την λιγότερο "κάφρικη" εκδοχή οργανωμένων φιλάθλων του Ολυμπιακού.

Καθημερινά στον Πρωταθλητή που μπαίνει μέσα στο σπίτι (η στήλη του Κυρίου Προέδρου και το "Θα Μπούμε Μέσα" αξίζουν όσο 4 εφημερίδες μαζί) διαβάζω τις ανακοινώσεις της ΠΕΦΟ. Σε κάθε ανακοίνωση παρατηρούνται τα εξής γλωσσικά και άλλα φαινόμενα:

Α) Ο Ολυμπιακός είναι είτε μπεσαλής, είτε λευκομέτωπος, είτε ανδροπρεπής, είτε ιστορικότατος, είτε μεγαλειώτατος, είτε οποιαδήποτε επίθετο θα μπορούσε εύκολα να σταθεί σε πρόταση που αντικαθιστάς τη λέξη "Ολυμπιακός" με αυτή του μεγαλύτερου ήρωα της Ιστορίας (που προφανώς δεν έχει γεννηθεί ακόμα.)

Β) Οι Παναθηναϊκοί αντιμετωπίζονται ως "πατρίκιοι", λόγω προφανώς της σύνδεσης του σήματος του Τριφυλλιού με την Καθολική Ιρλανδία και τον καθολικότατο Άγιο Πατρίκιο. Το χαριτωμένο λογοπαίγνιο λοιπόν που προκύπτει (πατρίκιοι ως η τάξη που επικρατούσε στη Ρώμη πολλούς αιώνες πριν τη Λάτσιο και τη Ρόμα) θα μπορούσε να θεωρηθεί και προσβολή στον (μικρό) Καθολικό πληθυσμό της Ελλάδας.

Γ) Σε ΚΑΘΕ ανακοίνωση, είτε αναφέρεται στο ΑΟ Αστέρας Μάνης - Αστέρας 2004 είτε στον πόλεμο του Ισραήλ θα περιλαμβάνει αναφορά στην υπόθεση Μπουμπλή (ξέρετε, όταν ο "έλληνας από τα πάμπας" Ρότσα βαφτίστηκε Έλληνας) και την υπόθεση των λουλουδιών, για να αποδείξει πόσο μεγάλος είναι ο Ολυμπιακός (του "ας κερδίζει ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω και όλοι οι άλλοι να...")

Δ) Η ΠΕΦΟ ανακοινώνει κάθε εκδήλωση του Μπαρμπή και προφανώς αναγγέλει και την επιτυχία της για τρεις συνεχόμενες μέρες μετά, λες και η ΠΕΦΟ είναι το γραφείο Τύπου του συγκεκριμένου ακαδημαϊκού (τέως του τέως παραρτήματος, φίλου του τέως, ω τέως.)

Ε) Η ΠΕΦΟ προφανώς χρησιμοποιεί πάντα τη σελίδα της αντικειμενικά. Π.χ. πάντα θα αναφερθεί στην χορηγία του ΟΤΕ στη φανέλα του Παναθηναϊκού (λες και αυτή η φουκαριάρα η Cosmote δεν πρέπει να σταθεί στον ανταγωνισμό απέναντι στην Vodafone του λευκομέτωπου γίγαντα και την TIM της Κωνσταντινουπολίτικης παροικίας) αλλά ποτέ δεν θα κλάψει για τα εκατομμύρια που δίνει η ΕΡΤ στον Ολυμπιακό (και πάλι, πολύ καλά κάνει και τα δίνει αν τελικά τα βγάλει - που θα τα βγάλει, αποκλείεται ο Alpha να έμπαινε μέσα τόσα χρόνια.)

Αν συνεχίσω να γράφω για τον μεγάλο αυτό ιστορικό θα μου κλείσουν το blog λόγω έλλειψης χώρου. Απλά, από έναν Ολυμπιακό προς όλους σας ανεξαρτήτως "φρονημάτων" (λες και η μπάλα αποτελεί κάτι τόσο σπουδαίο τελικά,) ήθελα να δηλώσω την απέχθεια μου προς τα γραμμένα σε ψευτοκαθαρεύουσα και εντελώς απαράδεκτα δελτία τύπου της ΠΕΦΟ τα οποία είμαι σίγουρος ότι δεν αποτελούν προϊόν συλλογικής εργασίας του Δ.Σ. αλλά για ότι σκαρφίζεται ο Μπαρμπής στο Word κάθε βράδυ.

Και όσον αφορά τους πατρίκιους, κύριε Μπαρμπή, εσείς στον ύπνο σας δεν βλέπετε κάθε βράδυ τον Βασιλέα Κωνσταντίνο; Έτσι λένε οι φήμες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: