18/8/06

Φυστίκια, πασατέμπο...

Επιτέλους, Σεπτέμβριος. Ξεκινάνε όλα. Πρωτάθλημα Ελλάδος, Σούπερ Λίγκα πλέον (το τι σούπερ θα έχει θα δείξει) και τα προκριματικά της Εθνικής. Γρήγορες σκέψεις για τη στρογγυλή θεά και η στάνταρ ευχή: να βάλει επιτέλους ο Ολυμπιακός μας μακρυμάνικα στο Champions League.

Μπάλα, μπάλα μορένα.
Φέτος ξεκινάει το μοναδικό πρωτάθλημα που υπάρχει το (απειροελάχιστο) ενδεχόμενο ο αρχηγός του Παναθηναϊκού (ο ανεκδιήγητος Έκι) να σηκώσει το τρόπαιο από τα χέρια του Πέτρου Κόκκαλη. Αλλοίμονό του του παιδιού τι θα πάθει στο κατάμεστο ΟΑΚΑ αν γίνει κάνα τέτοιο κουλό.

Γι'αυτό ο Σωκράτης πήρε τα μέτρα του. Δεν εξηγείται αλλιώς το πόσο νωρίς έληξε ο Ολυμπιακός τις μεταγραφές του για να μοιράσει μετά πεντάρες σε ομάδες τύπου από αυτές που κάποτε μας πετύχαιναν σε κύπελλα UEFA και άλλες κατάντιες και μας στέλνανε για χόρτο.

Τι το σούπερ λοιπόν περιμένουμε από τη Σούπερ Λίγκα; Κατ'αρχάς, Σούπερ θέαμα. Το WWE βρίσκεται σε εξαιρετική φάση παρακμής, άρα το ξύλο να το περιμένουμε στα γήπεδα αφού όλα τα ματς θα έχουν οπαδούς και των δυο ομάδων μέσα. Εκτός αν φτάσουμε στο σημείο να βλέπουμε τον Χατζηχρήστο της Original με τον τυχαίο κάφρο της Θύρας 13 να τραγουδάνε μαζί δακρυσμένοι το "Μόνη ξανά δεν θα σ'αφήσω." Μπα.

Ο Ολυμπιακός μάλλον θα (ξανα)πάρει το πρωτάθλημα, με την ΑΕΚ και τον Άρη να εμφανίζονται ως οι μόνες ομάδες που πήραν πολύ ζεστά το θέμα μεταγραφές. Και ενώ την ΑΕΚ ξέρουμε που να την περιμένουμε (το 1-2 στη Χαρτς δεν ήταν ένα τυχαίο αποτέλεσμα), τον Άρη ένας θεός ξέρει μέχρι που θα τον φτάει η διοίκηση με την υποστήριξη του Ροναλντίνιο (ακόμα κλαίει από χαρά που το Κλεάνθης Βικελίδης δεν θα υποδέχεται του χρόνου τη Νίκη και τον Εθνικό Αστέρα.)

Από εκεί και πέρα; ΠΑΟΚ; Το ανέκδοτο της Τούμπας. Μάλλον η ΠΑΕ είναι καταραμένη, δεν εξηγείται αλλιώς. Πάντως επωφελήθηκαν όσο πήγαινε από την κάψα του Τζίγγερ να πάρει τον Σαλπιγγίδη, οπότε και λεφτά πήραν και παίχτες πληρωμένους από τον Παναθηναϊκό. Ηρακλής; 3 μεταγραφές. Η μία είναι ο Μαυρογενίδης. Τον εμπιστεύομαι. Αλλά και πάλι, τι στόχους να βάλει.

Εμένα πάντως μ'άρεσε που ανέβηκε ο Εργοτέλης. Γηπεδάρα και λαός. Αν όλες οι ομάδες μάζευαν τον κόσμο που μάζευαν στο Παγκρήτιο πριν από 2 χρόνια, το πρωτάθλημα θα ήταν ήδη καλύτερο.

Ιωνικός και τα ρέστα; Ναι, το Σούπερ στη Σούπερ Λίγκα είναι τα γήπεδα σαν και αυτό της Νίκαιας. Και μετά θέλουμε να πάει μπροστά το ποδόσφαιρο... Τουλάχιστον λείπει ο Ακράτητος των 26 εισιτηρίων (αν τραγουδήσω στάνταρ κόβω περισσότερα εισιτήρια) και η Καλλιθέα του Ελ Πάσο, με 2 επαρχιακές ομάδες να ανεβαίνουν στη θέση τους. Και στη θέση της Λειβαδιάς ο ιστορικός Άρης.

Λίγο παρακάτω όμως στη Β' Εθνική αξίζει να δει κανείς το φαινόμενο Εθνικός. Εθνικός Πειραιώς - Α.Ο. Μάνης βασικά. Νέος πρόεδρος (ο όμιλος εταιρειών του οποίου ή έχει απαίσιο site ή είναι όντως under construction) και Τζιοβάνι (όλε), αρχηγό της Εθνικής Τογκό στο Μουντιάλ του 2006 και άλλοι 7 νέοι παίχτες.

Μυρίζει αλλαγή το σκηνικό στη μπάλα. Αλλά όσο πας να ελπίζεις, πέφτεις πάνω στο ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ και συνηδειτοποιείς ότι η αλλαγή δεν έρχεται έτσι απλά. Ο χρόνος θα δείξει αν η Σούπερ Λίγκα είναι κάτι ουσιαστικό και όχι απλά μια νέα ΕΠΑΕ.

Εθνική Ομάδα
Θα είμαι σύντομος. Ότο Ρεχάγκελ, σε ευχαριστούμε για όσα μας προσέφερες. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ήταν κάτι που αν το λέγαμε πριν το 2004 ότι θα το πάρουμε, θα μας έπαιρναν με τις πέτρες. Σε ευχαριστούμε. Να σε κάνουμε αξιωματικό, να σου δώσουμε υπηκοότητα, να σου δώσουμε δεκαπέντε ελληνίδες να σου χορεύουν κάθε βράδυ.

ΟΜΩΣ

Ήρθε το 2006. Δεν με πείραξε τόσο η τεσσάρα από την Αγγλία. Με πείραξε που εσύ, Βασιλέα Ότο, από το 4-0 αυτό που συμπέρανες ήταν ότι από την ομάδα έπρεπε να φύγει ο... Γιάννης Σαμαράς. Ο γκολτζής της Μάντσεστερ Σίτυ. Ο άνθρωπος που έκανε την Πρέμιερ Λιγκ να παραμιλάει πέρυσι με κάποιες εμφανίσεις του.

Στην ίδια εθνική ομάδα υπάρχει πάλι ο Μπασινάς, ο Ζαγοράκης...

Ότο, μην γίνει καμιά στραβή και χάσουμε από καμιά Μολδαβία (γιατί κακά τα ψέματα, αν δεν το έπαιζε σέντερ φορ ο Νικοπολίδης πέρυσι στο Καζακστάν, θά'χες φύγει μια ώρα αρχύτερα.)

Ή ασχολήσου με την Εθνική (ξέρεις, δες για παράδειγμα αυτό το παιδί που τον λένε Στολτίδη και δίνει τίτλους και νίκες στον Ολυμπιακό) ή βγες στη σύνταξη. Γιατί κρίμα να ξεφτιλίζεσαι με κάτι τέτοια. Εκτός αν φταίει ο Τοπαλίδης. Μπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: