16/8/06

Λονδίνο, βόμβες και διαφανείς σακούλες

Δεκάδες χιλιάδες χαμένες βαλίτσες, εκατοντάδες ακυρωμένες πτήσεις και το μένος των επενδυτών της Easyjet και της Ryanair ήταν το αποτέλεσμα της υστερίας που έπιασε τις αρχές της Μεγάλης Βρετανίας μετά την σύλληψη των υπόπτων για την παρ'ολίγον τρομοκρατική επίθεση πάνω από τον Ατλαντικό. Και το μυαλό όλων δεν πήγε στην 7η Ιουλίου, αλλά λίγο πιο πίσω. Στο περίφημο 9/11.

Πέντε χρόνια μετά, με χιλιάδες νεκρούς από όλες τις πλευρές, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι ακόμα ελεύθερος. Το ίδιο και οι πυρήνες της Αλ Κάιντα. Το ίδιο και τα χαμόγελα που είδα στις φάτσες των ηλιθίων εκείνη την αποφράδα ημέρα που, μαθητής ακόμα, έτρεμα μπροστά στην τηλεόραση προσπαθώντας να καταλάβω τι έγινε όταν το δεύτερο αεροπλάνο έσκασε πάνω στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.

Ψυχρός Πόλεμος; Αυτός έδωσε σάρκα και οστά (και όπλα) στον Μπιν Λάντεν και την παρέα του. Και ο κόσμος τώρα νιώθει τη θερμοκρασία που έλειπε από τον Ψυχρό Πόλεμο.

Και όσο για την τελευταία εξέλιξη στο Λονδίνο; Θα ήταν ωραία αν μπορούσαμε να νιώθουμε ασφαλείς. Όμως όσο επιτρέπουμε σε κάποιους να δίνουν επιχειρήματα σε αυτούς τους κάφρους για να πείθουν το ποίμνιό τους (βλέπε την πρόσφατη εντελώς άχρηστη και ανούσια εισβολή του Ισραήλ) τότε θα συνεχίσουμε να έχουμε προβλήματα.

Οι Αμερικάνοι ας κάνουν ότι θέλουν. Η Ευρωπαϊκή Ένωση όμως θα μπορούσε να βγει και να πάρει μια θέση. Και να μην εισάγουμε το μένος του Μπιν Λάντεν και του οποιουδήποτε για την Αμερική στα εδάφη μας.

2 σχόλια:

silly redhead* είπε...

Δεν επιτρέπουμε σε κάποιους να δίνουν επιχειρήματα.
Τα δημιουργούμε μόνοι μας.Με τη στάση μας.Η Ε.Ε να πάρει θέση.Συμφωνώ.Αλλά να πάρει θέση για τα εγκλήματα που γίνονται πρώτα και μετά για την τρομοκρατία.

Manos είπε...

Ίσως και για τα δύο μαζί - γιατί και τα δύο, κατά την ταπεινή μου άποψη, αποτελούν εγκλήματα.