18/5/07

"RSS και κλάιν μάιν, ο server κατάσχεται!"

Είχαμε γράψει για την περίπτωση του blogme.gr, ένα από αυτά τα [υπέροχα sites] που φιλοξενούν μια αυτόματη λίστα με τα τελευταία posts από όλα τα ελληνικά blogs, που δέχτηκε μήνυση από τον Δημοσθένη Λιακόπουλο (σύμφωνα με [δήλωση] του ιδιοκτήτη της υπηρεσίας στον ΣΚΑΙ) επειδή είχε links προς το περιβόητο FunEL, το blog που περιέχει διάφορα χιουμοριστικά σχόλια για τον δημοφιλή επιστήμονα (αλλά και αρκετές χοντράδες, σε σημείο που σταματήσαμε να το θεωρούμε αστείο.)

Ο Τσιπρόπουλος αρνείται κάθε ανάμειξη με το περιεχόμενο του blog, καθώς ούτως ή άλλως δεν ευθύνεται αυτός για το τι γράφει ο καθένας που linkάρεται σε έναν rss aggregator (τέτοιου είδους υπηρεσία), όπως ο Παπανδρέου δεν φταίει που το democracy.pasok.gr οδηγούσε σε κείμενα που ανέφεραν τα Σκόπια ως Macedonia, όπως είπε και ο Πέτρος Ευθυμίου. Βέβαια, εμείς εδώ στο ονειροδρόμιο έχουμε τρελλαθεί γιατί στο FunEL έχει εμφανιστεί και link προς τα δω. Δηλώνουμε από πριν ότι δεν τους ξέρουμε τους κυρίους γιατί μέχρι να γίνει η δίκη δεν ξέρουμε αν κινδυνεύουμε να περάσουμε τις πύλες του Κορυδαλλού, ο οποίος δεν πρέπει να προσφέρει wi-fi για να bloggάρουμε με την ησυχία μας.

Anyway, ο Αντώνης Τσιπρόπουλος, ιδιοκτήτης του blogme.gr, περνάει [καλοκαιρινό δικαστήριο] στην Αθήνα για το θέμα. Μπορείτε να υπογράψετε το σχετικό [petition], ή να ρίξετε ένα τηλέφωνο στο 2310 52 10 10 και να εξηγήσετε στον κο Λιακόπουλο ότι έχει κάνει μήνυση στον λάθος άνθρωπο.

3 σχόλια:

Chaca-Khan είπε...

very nice blog by the way..

haritonspace είπε...

Το τηλ. του Δ. Λιακόπουλου άλλαξε!
Το νέο "νούμερο" είναι 2310 505050.

Λες να το άλλαξε επίτηδες για να μας αποφύγει;

:-)

Manos είπε...

@chaca-khan: thank you :-)
@haritonspace: ναι το είδα σε κάποια εκπομπή του, ο άνθρωπος έκανε μεγάλο λάθος γιατί το 521010 ήτανε trademark... (σιγά μην θέλει να μας αποφύγει, αφού στη χώρα που ζούμε παίζει να το κερδίσει το δικαστήριο...)