2/7/07

2012: Το πιο άσχημο-άσχημο logo

Simpsons σε στάση 69. Μουντζούρα καθυστερημένου 5χρονου. Κολλάζ από τον τοίχο 13χρονης groupie. Ένα πορτραίτο της πολυπολιτισμικότητας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012. Αυτές είναι οι επικρατέστερες απόψεις για το λογότυπο που παρουσίασαν οι Λονδρέζοι, έχοντας πληρώσει 4 εκατομμύρια λίρες στην ίδια εταιρεία που πριν από αρκετά χρόνια παρέδωσε στην Αθήνα το σύμβολο των Αγώνων της που όπως ίσως θυμάστε είχε τύχει αρνητικότατης υποδοχής αλλά παρ'όλα αυτά φορέθηκε μέχρι και από τους βράχους πίσω από το Dekko στον Άγιο Κοσμά.

Βέβαια δεν ήταν ΤΟΣΟ άσχημο το λογότυπο του 2004. Το λογότυπο του 2012 δεν φαίνεται να θυμίζει τίποτα σε κανέναν Λονδρέζο, αφού απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά στην πόλη, την χώρα, τους αγώνες ή οτιδήποτε άλλο. Οι Βρετανοί υπερεθνικιστές ήδη κατάφεραν να παραλληλίσουν το λογότυπο με το γενικότερο political correctness της third way πολιτικής του Μπλερ. Ίσως έχουν και δίκιο: το λογότυπο όταν δεν θυμίζει τίποτα αποκλείεται να προσβάλλει και κάποιον.

26.000 άτομα υπέγραψαν μια αίτηση να αλλάξει σήμα η Ολυμπιάδα μέσα σε 2 μέρες, ενώ στον αντίποδα 70 άτομα υποστήριξαν κάποια διθυραμβικά προς το λογότυπο petitions στο Διαδίκτυο. Το καλύτερο σχόλιο που δόθηκε για το σήμα ήταν αυτό του Δημάρχου του Λονδίνου που είπε μέσες άκρες "fuck it".

Το BBC συνέλλεξε τις απόψεις των επισκεπτών του και τις δικές τους εναλλακτικές προτάσεις. [Κάποιες] είναι αρκετά καλύτερες...

1 σχόλιο:

Manos είπε...

Dr. Manos, θα σε μαλώσω. Προφανώς και προσβάλλει το νέο λογότυπο. Όπως γνωρίζεις, όταν η πιλοτική IMAX 3D εκδοχή του παρουσιάστηκε σε δοκιμαστικά ακροατήρια, παρουσιάστηκαν σοβαρότατα κρούσματα επιληψίας.


Λεπτομέρειες εδώ:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/london/6724245.stm