12/2/08

Hellenic Zeitgeist

1) Όλη η χώρα ασχολείται εδώ και μήνες με ένα κακής ποιότητας πορνό ανάμεσα σε έναν χοντρό, άσχημο τύπο και μια μέτρια γκόμενα, το οποίο ίσως αγοράστηκε έναντι 5 εκατομμυρίων ευρώ, που τόσα φαντάζομαι δεν στοίχισε καμιά κόπια κανενός βίντεο πορνό στην ιστορία του ανθρώπινου είδους. Ακόμα και το ιστορικό Βαθύ Λαρύγγι μερικές χιλιάδες δολλάρια θα στοίχισε στην εταιρεία διανομής.

2) Στο ενδιάμεσο, εκλέχθηκε ένας 33χρονος στην ηγεσία κοινοβουλευτικού κόμματος και το momentum του Τσίπρα σε λίγο θα θυμίζει Obama, στο πιο λευκό του. Καθημερινά ακούω νεοδημοκράτες και πασόκους που λένε ότι θα ψηφίσουν Τσίπρα άνετα. Και πώς να μην το κάνουν όταν πριν από μερικά χρόνια ψηφίσαμε τη ΝΔ για αλλαγή και από ότι φαίνεται δεν τα πολυκαταφέραμε. Κανένα γκάλοπ θα βγει τώρα να δούμε ΣΥΡΙΖΑ με 11% και να αναρωτιόμαστε; Α, βγήκε [ήδη]. Και "σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Αλέξης Τσίπρας πήρε τα σκήπτρα συγκεντρώνοντας 50,6% και ακολουθούν οι Κώστας Καραμανλής με 45,1%, Γιώργος Παπανδρέου με 32,9% και Αλέκα Παπαρήγα με 23,1%." Το καλύτερο πρωτοσέλιδο πάντως με διαφορά ήταν αυτό που έλεγε για τους 40ρηδες της ΝΔ που ξυπνάνε. Και πρέπει να ξυπνήσουν επειγόντως.

3) Οι απεργοσπαστικοί μηχανισμοί της εργοδοσίας [πήραν] δύο Κύπριους δημοσιογράφους, τους έδεσαν στα υπόγεια του Lumiere TV στην μαρτυρική μεγαλόνησο και τους έβαλαν να περιγράψουν τους αγώνες του UEFA. Γιατί πρώτον, ο ΑΝΤ1 και ο Mega είχαν την υποχρέωση να βάλουν τους αγώνες στο mute, ή να μην τους παίξουν καν, από σεβασμό στην απεργία των δημοσιογράφων, παρά τα εκατομμύρια που έχουν δώσει για τα δικαιώματα της εκάστοτε ομάδας. Κατά δεύτερον, γιατί οι Κύπριοι προφανώς δεν έπρεπε να περιγράψουν τον αγώνα για τον σταθμό τους επειδή έπαιζε να μεταδοθεί το σήμα στην Ελλάδα. Τρίτον, προφανώς, οι σταθμοί έβαλαν το κρόουλ από κάτω που ενημέρωνε για την απεργία για το ξεκάρφωμα, και οι τεχνικοί που επέτρεψαν τη μετάδοση του ηχητικού σήματος είναι βασιλοχουντικοί οπαδοί Καραμανλή. Και το πλέον ηλίθιο, κράζουν τον ΣΚΑΪ που έπαιξε το δελτίο ειδήσεων του BBC. Στη συνέχεια θα κράζουν το BBC που έβγαλε δελτίο, το CNN που εκπέμπει στην Ελλάδα και τους bloggers που έκαναν posts εκείνη την ημέρα, αντί π.χ. να ασχοληθούν λίγο με τον Μάκη και τον Θέμο, τον Χίο και τον Καμπουράκη και όλους αυτούς που κάνουν εμάς τους φοιτητές της δημοσιογραφίας να αναρωτηθούμε αν εκείνο το ανέκδοτο με τα σπερματοζωάρια και τους δικηγόρους έχει ειπωθεί για λάθος επάγγελμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: