31/12/06

2007 παρά δύο

Τελειώνει άλλος ένας χρόνος με τις κλασσικές ευχές για παγκόσμια ειρήνη στις δηλώσεις των πολιτικών και το "αγωνιστικό 2007" στις πινακίδες των ταξί που μας ανακοινώνουν το υποχρεωτικό δώρο του ενός ευρώ. Πολύ ψήνομαι να αγωνιστούμε ενάντια σε αυτό το δώρο. Αλλά δεν πειράζει, εδώ άλλοι κι άλλοι μας χρεώνουν 10% παραπάνω για το δώρο (8% πάνε στον εργαζόμενο) ή 50 ευρώ προκαταβολή για να στριμωχτείς σε ένα από τα γνωστά χαμετυπεία του κέντρου των Αθηνών.

Επί του παρόντος βρίσκομαι γεωγραφικά στην φημισμένη συνοικεία του Γκύζη. Το 185 μου απάντησε ότι όλα τα τελευταία δρομολόγια είναι 10 η ώρα. "Άρα, 10 η ώρα φεύγει από Σταθμό Λαρίσης." Σιωπή το 185. "Λέω, 10 η ώρα φεύγει έτσι;" Η απάντηση αφοπλιστική: "έ, πηγαίνετε λίγο νωρίτερα..."

Που να έρθει η ώρα που θα μπορείς να κάνεις αλλαγή του χρόνου στο Χ15 Σύνταγμα - Αγία Παρασκευή - Λούτσα, αγκαζέ με τον λεωφορειατζή.

Μια που το έπιασα το θέμα, μέσα σε μια βδομάδα πέτυχα οδηγό λεωφορείου και μηχανοδηγό προαστειακού να καπνίζουν εν ώρα δρομολογίου. Θεοί. Και εγώ θυμάμαι ένα τσιγάρο που έκανα στο τελευταίο Α7 πριν από κάτι αιώνες. Δεν ήξερα ότι απαγορεύεται. Δεν χρειάστηκε να το πω στον οδηγό, μας χώριζε ένα άδειο παλιό τσέχικο λεωφορείο. Γεια σου Ανδρέα...

Τέλος πάντων, καλή χρονιά σε όλους. Μην ελπίζετε για παγκόσμια ειρήνη, το τελευταίο βίντεο του Σαντάμ είναι αιτία εμφυλίου. Και με έκανε να τον λυπηθώ. Και όποιος μου πει ότι ήταν δικαιοσύνη αυτό το πράγμα θα τον κράξω. Εκτός αν η καταδίκη έλεγε ότι την ώρα που τον κρεμάγανε θα είχαν έναν ωραιότατο όχλο, όπως είχαν για το κεφάλι του Κρόμγουελ μια φορά και έναν καιρό (πριν ονομάσουν καμιά δεκάδα δρόμους προς τιμήν του.)

Και δεν θα προλάβει μέσα σε 2 ώρες να τελειώσει το μακελειό στη Σομαλία.

Δεν ξέρω τι να ευχηθώ. Μάλλον προσωπική υγεία και ευτυχία. Γιατί αν πάμε στο μακροσκοπικό της υπόθεσης, θα γίνω ψεύτης.

Τα λέμε του χρόνου.

Τα τραγούδια των γενεθλίων σας...

Αν απορούσατε ποτέ τι έπαιζε το ραδιόφωνο όταν ο πατέρας σας έτρεχε στο μαιευτήριο για να σας καμαρώσει, βρήκαμε τη λύση.

[EveryHit Date Engine]

Να τα δικά μου:

1985 On your birthdate the No. 1 single was Paul Hardcastle - "19"
1986 On your 1st birthday Spitting Image - "The Chicken Song"
1987 On your 2nd birthday Starship - "Nothing's Gonna Stop Us Now"
1988 On your 3rd birthday Wet Wet Wet / Billy Bragg - "With A Little Help From My Friends / She's Leaving Home"
1989 On your 4th birthday The Christians, Holly Johnson, Paul McCartney, Gerry Marsden, Stock Aitken & Waterman - "Ferry 'Cross The Mersey"
1990 On your 5th birthday Adamski - "Killer"
1991 On your 6th birthday Cher - "The Shoop Shoop Song (It's In His Kiss)"
1992 On your 7th birthday K.W.S. - "Please Don't Go/Game Boy"
1993 On your 8th birthday George Michael & Queen with Lisa Stansfield - "Five Live EP"
1994 On your 9th birthday Manchester United Football Squad - "Come On You Reds"
1995 On your 10th birthday Robson & Jerome - "Unchained Melody / The White Cliffs Of Dover"
1996 On your 11th birthday George Michael - "Fastlove"
1997 On your 12th birthday Olive - "You're Not Alone"
1998 On your 13th birthday Aqua - "Turn Back Time"
1999 On your 14th birthday The Backstreet Boys - "I Want It That Way"
2000 On your 15th birthday Madison Avenue - "Don't Call Me Baby"
2001 On your 16th birthday Geri Halliwell - "It's Raining Men"
2002 On your 17th birthday Ronan Keating - "If Tomorrow Never Comes"
2003 On your 18th birthday R Kelly - "Ignition Remix"
2004 On your 19th birthday Eamon - "F**k It (I Don't Want You Back)"
2005 On your 20th birthday Akon - "Lonely"
2006 On your 21th birthday Gnarls Barkley - "Crazy"

Famous Last Word: "Παλαιστίνη"

Όταν έχεις συνηθίσει να είσαι ο δικτάτορας ενός μέρους για πάνω από δύο δεκαετίες, μάλλον δεν μπορείς καν να πιστέψεις ότι αυτή η θηλιά που περνάνε γύρω από το λαιμό σου θα σφίξει. Ο صدام حسين عبد المجيد التكريتي, κατά κόσμον Σαντάμ Χουσεϊν, ο άνθρωπος που έλαβε την εξουσία με τις [ευλογίες της CIA] και ένιωσε ότι ο παλιός του εχθρός (οι κομμουνιστές) μάλλον ήταν ο καλύτερος του σύμμαχος όταν ο Θείος Σαμ αποφάσισε να προστατέψει το μικροσκοπικό Κουβέιτ.

Όχι, ο Σαντάμ δεν εκτελέστηκε για το πώς πήρε την εξουσία. Τον εκτελέσανε για 184 χωρικούς. Που δεν λέω, είναι ένα σοβαρό έγκλημα, αλλά δεν ξέρω αν έχουν εκτελεστεί [άλλοι] και [άλλοι] που μετράνε νεκρούς με τις χιλιάδες. Ούτε αν ο Λευκός Οίκος κυκλοφόρησε ανακοίνωση που να τους καταδικάζει με τη σφοδρότητα που καταδίκασε τον μουσάτο καλοντυμένο κύριο που αντιμετώπισε την εκτέλεση που η ταχύτητά της πρέπει να κάνει κάθε σωφρονιστικό υπάλληλο του Τέξας να ντρέπεται.

Σίγουρα ήταν ένα από τα χειρότερα παιδιά που μπήκαν ποτέ σε κυβερνητικό πόστο στον πλανήτη. Όμως το να κυκλοφορείς 3GPP βιντεάκια με το πτώμα του μάλλον τον κάνει ήρωα και μάρτυρα για τους ομόθρησκούς του και τους ομοιδεάτες του. Ειδικά σε μια εποχή που η Made in America κατάσταση στο Ιράκ δεν δικαιολογεί ελπίδα για κανέναν εκτός από το υπουργικό συμβούλιο και τους contractors.

Και όταν το τελευταίο πράγμα που λέει είναι Παλαιστίνη, τότε μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι η εκτέλεση θα χρησιμοποιηθεί από εξω-Ιρακινά γκρουπ τρομοκρατίας ή απελευθέρωσης, ανάλογα αν η επίθεση έγινε στη γειτονιά σου ή όχι.

ΥΓ: Κάτι τελευταίο, ο Αυστραλός πρωθυπουργός από πότε [αποφάσισε] ότι η Αυστραλία [γουστάρει] την θανατική ποινή;

9/12/06

Ζητούνται Υπουργοί

Το να γίνονται πραξικοπήματα σε κάποιες κουλές χώρες που τελειώνουν σε -σταν φαίνεται πιο λογικό από το να περνάνε τα τανκς κάτω από τα φοινικόδεντρα στο Φίτζι. Κι όμως, η χώρα πλέον αντιμετωπίζει ένα στάνταρ πραξικόπημα ανά πενταετία με τους στρατιωτικούς να απολύουν κυβερνήσεις κατά βούληση. Όμως, το κορυφαίο γεγονός του πραξικοπήματος ήταν η αγγελία με την οποία ζητούσαν βιογραφικά για πρωθυπουργούς...

Δίπλα λοιπόν σε αγγελίες για κρουαζιέρες, ο Frank Bainimarama (το όνομα προφανώς έγινε copy paste) ανακοίνωσε ότι ψάχνει για Υπουργούς. Τα κριτήρια είναι:

- Αδαμάντινος χαρακτήρας
- 10 χρόνια εργασιακής εμπείριας
- Να μην έχει κηρύξει ποτέ ο ενδιαφερόμενος χρεωκοπία

Μάλλον θέλουν και κάτι άλλο: να ενδιαφέρεται να συνεργαστεί με μια χούντα για όσο διαρκέσει η "μεταβατική" εξουσία. Τα μέλη της χούντας ήδη δεν μπορούν να ταξιδέψουν στη Νέα Ζηλανδία και το Φίτζι έχει αποβληθεί από την Κοινοπολιτεία.

Όσοι ενδιαφέρονται λοιπόν, ας επικοινωνήσουν με τα [Fiji Times].